Bassist og låtskriver er NTNUs jazzambassadør

Bjørn Marius Hegge får blomster og pris av prorektor Tor Grande.
Bjørn Marius Hegge er NTNUs nye jazzambassadør. Foto: NTNU

Bjørn Marius Hegge er utdannet ved jazzlinja på NTNU, og har vært svært aktiv i Trondheims musikkmiljø. Nå er han kåret til NTNUs jazzambassadør 2022/2023. 

– Det er liten tvil om at årets kandidat er verdig tittelen, skriver juryen i sin begrunnelse. Bjørn Marius Hegge tok sin bachelor ved NTNU Jazzlinja i 2016 og har siden tatt master og årsstudium i arrangering/komponering samme sted. Han har vært svært aktiv i Trondheims musikkmiljø, har medvirket på et stort antall utgivelser, og vant sensasjonelt Spellemannspris i 2017 for sin første plateutgivelse i eget navn.

Jobber hardt og målbevisst

– Årets kandidat er en usedvanlig fribåren kunstner som jobber hardt og målbevisst for å sette sine musikalske visjoner ut i livet. Han har en nysgjerrig og åpen tilgang til det å skape, og en lekende energi som danner et kreativt kraftfelt rundt ham selv og hans medmusikere, skriver juryen, som har bestått av Gunnar Kåre Hansen fra NTNU, musiker Sissel Vera Pettersen og Ernst Wiggo Sandbakk, daglig leder, Trondheim Jazzfestival.

Utnevnelsen innebærer at artisten får bruke den offisielle tittelen NTNU – AMBASSADØR, og mottar et stipend på 50 000 kroner som skal benyttes til turnering og profilering av artisten og NTNU.

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival.

Samarbeid

Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, turneplaner, kunstnerisk nivå, antall band, og internasjonal virksomhet. Ambassadøren(e) får et stipend som skal brukes til turnering og/eller promotering.

Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival.

Kontaktpersoner:
Trondheim Jazzfestival: Ernst Wiggo Sandbakk
NTNU (kommunikasjonsavdelingen): Karl Asmund Rognøy Olsson