Nå starter campusbyggingen – Materialteknologi er først ut

Tirsdag 13. mai markerte NTNU og samarbeidspartnere byggestarten for det nye bygget Materialteknologi (P2). Dette er et viktig første skritt som markerer startskuddet i NTNUs campussamlingsprosjekt som skal samle universitetets virksomhet i Trondheim rundt Gløshaugen.

Representanter fra NTNU, Statsbygg og Veidekke som står på byggetomta for det nye bygget Materialteknologi på Gløshaugen. Bak em ser man en gul gravemaskin.
Representanter fra NTNU, Statsbygg og Veidekke på byggetomta i forbindelse med markeringen av byggestart for Materialteknologi (P2) Foto: Eirik Haldberg.

Arrangementet ble ledet av Statsbygg og samlet representanter fra NTNU, Statsbygg og entreprenør Veidekke – som også signerte byggekontrakten på stedet. Bygget skal stå ferdig om drøyt to og et halvt år, og blir det første synlige resultatet av NTNUs store campussamlingsprosjekt som strekker seg over de neste seks årene.

— Dette er mer enn bare et bygg. Det er et symbol på innovasjon, samarbeid og fremtidig vekst, sa Monica Rolfsen, prorektor for samfunnskontakt og formidling ved NTNU.

Hun beskrev dagen som en merkedag, ikke bare for universitetet, men også for forskning og utdanning i internasjonal sammenheng.

Det nye bygget Materialteknologi (P2) er det første synlige resultatet av campussamlingprosjektet.

Når bygget står ferdig, vil det romme toppmoderne laboratorier, døgnåpne fasiliteter og arbeidsplasser for studenter. Deler av Institutt for materialteknologi, som i dag holder til på Kalvskinnet, flytter da inn i nybygget. Flyttingen vil gi tettere kontakt med både resten av fagmiljøet på Gløshaugen og forskningspartneren SINTEF.

— Målet er å skape et sterkt, fremtidsrettet miljø for utdanning, forskning og innovasjon – til nytte for samfunnet, både i dag og i fremtiden, sa Rolfsen.

Mer informasjon om alle delprosjektene i NTNU Campussamling finner du på våre prosjektsider

NTNU Campussamling

  • Skal samle NTNUs fagmiljøer i Trondheim på og rundt Gløshaugen
  • Involverer bygging og flytting av flere institutter og fagmiljøer
  • Målet er å styrke tverrfaglig samarbeid og fremme innovasjon og kvalitet i utdanning og forskning
  • Planlagt ferdigstillelse: 2030-2031