Snart slipper BitPet sine digitale kjæledyr løs i mobilspill-markedet

Snart fire år etter at de startet BitPet, ser det ut til at NTNUs spillprofessor Alf Inge Wang og medgründer Mathias Grønstad kan slippe de digitale kjæledyrene sine løs på det kommersielle mobilspillmarkedet.

To menn på en scene. Til artikkel om selskapet BitPet fra NTNU
Gründerne. NTNUs spillprofessor Alf Inge Wang (til høyre) og Mathias Grønstad presenterer BitPet, spillstudioet de startet sammen høsten 2020. Foto: BitPet.

Det er WePlay Ventures og en gruppe strategiske engleinvestorer som gjør det mulig for selskapet å ta det neste steget.  Investorene går inn med kapital i BitPet, men dagens eiere vil ikke oppgi hvor mye penger det er snakk om.

Selskapet ble grunnlagt av Alf Inge Wang og tidligere NTNU entreprenørskolestudent Mathias Grønstad i 2020. Grønstad er primus motor og daglig leder i BitPet, som nå har 4 ansatte på heltid og 2 på deltid. Wang er mest kjent som Norges første professor i spillteknologi. Han var også sentral i utviklingen av e-læringsspillet Kahoot!, NTNUs største kommersialiseringssuksess gjennom tidene.

Les mer: Spill som får oss til å samle på stolper og passe på dyr som ikke finnes

Spill for helsa

BitPet handler om å bry seg om, utvikle og stile spillernes egne digitale kjæledyr. Det er et såkalt exergame-spill. Det betyr at det krever at spilleren er i en viss fysisk aktivitet. Det igjen, kan virke positivt på fysisk, mental og sosial helse – ut over tiden spillet varer. BitPet foregår i det som kalles stedsbasert utvidet virkelighet (augmented reality -AR). Spillerne kan fotografere kjæledyrene på forskjellige steder ved hjelp av AR eller i spillets 3D-verden. Spillerne kan se dyrene via kameraet på mobilen mens de leker sammen, utfordrer hverandre og beveger seg i de virkelige omgivelsene rundt dem. I samarbeid med Niantic, skaperne av Pokémon GO tilbys også mulighet for at flere kan spille i de samme digitale omgivelsene samtidig.

Les mer: BitPet-dyrene tar deg med på tur

Engler går for kjæledyr

BitPet har så langt bare vært tilgjengelig som testversjon. I tillegg til WePlay Ventures, kommer det nå kapital fra seks såkalte engleinvestorer. Dette er privatpersoner som investerer penger i oppstartselskaper i en tidlig fase. BitPet opplyser at blant disse englene er John Wright, visepresident for den britiske spillutgiveren Kwalee. Fatih Haltas, grunnlegger av det britiske spillselskapet Matchingham Games, og Mike Sherrill, medgründer av Machine Zone er også med.
WePlay investerer i oppstartselskaper innen spill for mobil, PC, konsoll og Web3-plattformer i Europa, Sentral-Asia og Tyrkia. Selskapet har et eget program på 12 uker, som skal hjelpe nye spillselskaper med forretningsmessig og teknisk utvikling. I følge Mathias Grønstad har BitPet deltatt i og hatt stor nytte av akseleratorprogrammet, som kalles WePlay HUB.

Begeistret BitPet-gründer

Administrerende direktør Burak Yılmaz i WePlay Ventures, berømmer BitPet-teamet for engasjementet. «Vi er sikre på at BitPet vil nå nye høyder i de kommende årene med sin erfaring og innovative tilnærming til spillutvikling med støtte fra strategiske investorer», uttaler han i en pressemelding.

Daglig leder Mathias Grønstad er begeistret over at de nå får aktive investorer med seg videre. Han mener de nå får bekreftet at de har gjort mye riktig.