Unge entreprenører til topps i Europa.

Blant 100 studenter fra 21 land, klarte studentene bak studentbedriften MMEDS fra NTNU i Ålesund å få «UniCredit Future Award» under EM for studentbedrifter.

Studentbedriften MMEDS består av Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik fikk høythengende pris under EM i studentbedrifter. (Foto: Ungt Entreprenørskap).

Blant 100 studenter fra 21 land, klarte studentene bak studentbedriften MMEDS fra NTNU i Ålesund å få «UniCredit Future Award» under EM for studentbedrifter.

Jentene bak studentbedriften MMEDS, Sara Feruglio, Eva Audunsdottir og Mari Hegvik, gikk i årets EM for studentbedrifter under entreprenørskapsfestivalen «Gen-E» i Tallin i Estland helt til topps og sikret seg «UniCredit Future Award» med produktet MMEDS-kollagen.

Studentene studerer biologi og markedsføring ved NTNU i Ålesund. Gjennom Ungt Entreprenørskap sitt program Studentbedrift har de jobbet med avfall fra fiskeindustrien og utviklet det kommersielle produktet MMEDS-kollagen.

Knyttet nettverk

– Dette har vært en helt fantastisk opplevelse for oss, og vi har knyttet verdifulle nettverk i Europa. Vi har jobbet mye med bærekraft, og da er det utrolig gøy at juryen ser potensialet i det vi driver med, sier daglig leder Sara Feruglio. Premien omfatter blant annet mentor-oppfølging fra UniCredit gjennom kommende år.

Studentbedriftslederne, som under ledelse av førstelektor Bjørn Magne Hatlø ved NTNU i Ålesund, forteller at det har godt med utrolig mange timer til denne bacheloroppgaven, men prosessen har vært svært lærerikt.

Gjennom presentasjoner, intervjuer og dokumentasjon imponerte de den internasjonale juryen, og gikk altså til topps i konkurransen som fokuserte på innovative og bærekraftige forretningsideer.

Aksjeselskap

– Dette har vært utrolig lærerikt, og vi gleder oss til å jobbe videre med marint kollagen, sier de stolte vinnerne, som nå planlegger å videreføre studentbedriften som aksjeselskap.

Ungt Entreprenørskap Norge har gjennom 25 år jobbet med entreprenørskap i skolen i Norge, og har nå bred aktivitet over hele landet fra barnetrinn til høyere utdanning. – Det at våre elever og studenter markerer seg og går til topps i konkurranse med de største landene i Europa er et tegn på kvalitet, og en tilbakemelding på at vi jobber godt med entreprenørskap i skolen i Norge, sier administrerende direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge.