Vannkraftprogrammet feirer 50 med seminar

Seminaret markerer 50 år med internasjonal utvikling og samarbeid om å utnytte vannkraft.

Bildet viser en demning og vannkraftverk.
Mandag 12. juni samles vannkrafteksperter fra store deler av kloden i Trondheim. De skal på seminar om vannkraft og NTNUs internasjonale program for utnyttelse av vannkraft. Foto: Colourbox.

Mandag 12. juni samles vannkrafteksperter fra store deler av kloden i Trondheim. De skal på seminar om vannkraft og NTNUs internasjonale program for utnyttelse av vannkraft.

–  Dette programmet feirer 50 år i år, og dermed er blant de eldste oppegående internasjonale utdanningsprogrammene i Norge, sier Oddbjørn Bruland, professor i Vassdragsteknikk ved Institutt for Bygg og Miljøteknikk ved NTNU.

Bruland er en av ildsjelene bak seminaret. NTNU arrangerer det internasjonale vannkraftseminaret Hydropower Development i samarbeid med Norad. Arrangementet foregår ved Vassbygget på Gløshaugen ved NTNU.

Seminaret er åpent for alle, men 50 tidligere studenter fra vannkraftprogrammet er blant gjestene.

Disse kommer fra mange land, noe som ligger i programmets hensikt. For programmet har bidratt til å utnytte vannkraft i mange land over store deler av verden. Dette reflekteres i den omfattende og mangfoldige talerlista. Noen av de fremste ekspertene på vannkraft i Norge får selskap av eksperter fra både Nepal, Storbritannia, Uganda og Kina.

– Vi inviterte 500 tidligere studenter, men det er imponerende å få 50 av dem hit fra alle verdenshjørner når vi tar hensyn til hvor mye dette koster, sier professor Bruland.