– Forskningsprosjektet «COLLECTiEF» vil forbedre, implementere, teste og evaluere et energistyringssystem basert på Collective Intelligens (CI), forteller prosjektleder Amin Moazami. Han er førsteamanuensis ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk ved NTNU i Ålesund.
Eldre hus kan også bli smarte
Det skal bli enkelt og sømløst å integrere eldre utstyr i eksisterende bygninger og urbane energisystemer. Et viktig mål er reduserte kostnader ved installering og enklere dataoverføring. Samtidig skal datasikkerhet, energifleksibilitet og klimabestandighet styrkes.
– Det er verdt å merke seg at Horizon2020 har stor tro på prosjektet. Søknaden fikk toppkarakteren 15,00 i EU sin gradering av forskningsprosjekt. Dette er veldig spesielt og imponerende for en ung forsker, sier professor Razak Seidu, faggruppeleder ved Water and Environmental Engineering Group ved instituttet.
Samarbeidspartnere:
NTNU er prosjektleder med Amin Moazami, og mottar 6,5 mill. kr.
Ålesund kommune, mottar 1,7 mill. kr.
EM Systemer AS, landsdekkende bedrift med hovedkontor i Oslo: Utvikler og leverer energieffektive systemer og tekniske løsninger for kommersiell bygningsdrift. De mottar drøye 1,8 mill. kr.
Det er også flere internasjonale samarbeidspartnere.