Else Britt Ervik

Else Britt Ervik jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU, Kommunikasjonsavdelingen på campus Ålesund, frem til 2022.

Skrevet av Else Britt Ervik

Forskning

Bølgeforholda i Ålesund – minutt for minutt

Stipendiat Johan Kulin frå NTNU monitorerer bølgene utanfor Ålesund med mål om meir forutsigbar seilas for ulike fartøy. Kanskje kan passasjerbåten i Borgundfjorden bli autonom, ha fleire avgangar, og bli den føretrekka reisemåten på strekninga Ålesund sentrum – Langevåg.

Campusutvikling

Sundebygget i Ålesund offisielt åpnet

Sit, Sunde, NTNU og Ålesund kommune har reist et bygg for studentene i Ålesund. Bygget har fått navnet Sundebygget, og er studentenes eget hus midt i hjertet Campus Ålesund.

Forskning

Nå skapes fremtidens fiskeindustri

-Vi utvikler nå fremtidens måte å fange, utnytte og behandle fisk på. Dette er banebrytende forskning som vil få store konsekvenser for fremtidens fiskerinæring. Det forteller Irina-Emily Hansen, forsker og prosjektleder for Manulab ved NTNU i Ålesund.

Forskning

Geiranger skal bli klar til nullutslipp

I sommer skal studenter jobbe med grønne løsninger for turisme i Geiranger. Målet er et system for kaier og logistikk som kan håndtere mange tusen passasjerer utslippsfritt.

Innovasjon

Marint kollagenpulver sikret seieren i NM Studentbedrift

Spenningen var stor da vinneren av «Norges Beste Studentbedrift i samarbeid med Ferd» ble kåret i regi av Ungt Entreprenørskap 8. juni. Bedriften som til slutt overbeviste juryen mest var studentbedriften MMEDS SB fra NTNU i Ålesund. De tilbyr er et rent marint kollagenpulver laget av restråstoff fra hvitfisk.

Organisasjonsnyheter

Rekordsøking til NTNU i Ålesund, med medisin som ettertraktet nykommer

Tallene fra Samordna opptak er klare, og mange har sitt drømmestudium i Norges vakreste by. De havbaserte studieretningene er populære i Ålesund, sammen med den svært ettertraktede nykommeren medisin.