I løpet av tre intensive dager får studenter muligheten til å komme tett på næringslivet gjennom bedriftspresentasjoner, arbeidsrelevante oppgaver og mentormøter. Dette gir studentene en unik innsikt i hva bedriftene står overfor, både når det gjelder muligheter og utfordringer.
Under InnoBootcamp arbeidet studenter i tverrfaglige team med temaet industri 5.0, med ekstra fokus på teknologi og forretningsmodeller. De fikk mentorveiledning fra arbeidslivet og fagmiljøer ved NTNU. Konkurransen ble gjennomført fra 12 til 14.mars 2025. (Video fra Screen Story/NTNU).
Selve magien ved InnoBootcamp skapes under mentormøtene, der studenter og mentorer fra næringslivet snakker om idéer sammen.
Årets mentorer var fra Solwr, JETS, ÅKP og flere fagmiljøer ved NTNU i Ålesund.
– Mentorene har vært til stor hjelp. De kommer med innsikt som vi ikke hadde tenkt på og har guidet oss i riktig retning, sier Tianyi Wu, automasjonsstudent ved NTNU i Ålesund.

Verdien av å arbeide tverrfaglig
Et av kjerneområdene til InnoBootcamp er tverrfaglig samarbeid på tvers av fagmiljøer. Lagene blir satt sammen av studenter med ulik bakgrunn og ingen på laget går samme linje. Slik tar studentene eierskap til egen kompetanse og bygger hverandre gode.
Allerede på åpningssamlingen får studentene råd om tverrfaglig samarbeid. Oppgavene er åpne, slik at de selv kan forme hvordan de ønsker å løse de. Målet er at de skal dra mest mulig nytte av egenskapene og fagbakgrunnene til hverandre.

– Jeg får utfordret meg selv på en måte som jeg ikke får gjort ellers, og man kommer nærmere næringslivet og får knyttet nye kontakter, sier Ane Hofstad, markedsføringsstudent NTNU i Ålesund.
Temaet for InnoBootcamp 2025 var Industri 5.0, med fokus på teknologi og forretningsmodeller. Å se på hvordan disse områdene kan spille på hverandre stod sentralt, og det var også noe lokalt næringsliv trakk frem som viktig.
– Å ta i bruk ny teknologi og tenke forretningsmodeller, det gir studentene en trening som er veldig verdifull i arbeidslivet, sier Synnøve Kjerstad, Produktsjef Solwr Software.
Finalekveld med spennende løsninger
Studentorganisasjonen Start Ålesund stod for årets finale med god regi, i fullsatt sal med gjester og jury.
Deltagerne presenterte spennende løsninger, derav tre grupper fikk premier. Førsteplass presenterte en innovativ løsning på hvordan JETS kan utnytte gråvann som ressurs. Gruppen på andreplass foreslo at Solwr kan lage en lavpriskalender for vedlikehold. Tredjeplassen ble tildelt en gruppe som vurderte muligheten for at Solwr kan benytte chatbot til oppfølging av sine bedriftskunder. I tillegg fikk en gruppe samarbeidsprisen; Collaboration Star Award.
Bildekarusell med prisvinnere og arrangører. Foto Tone Molnes.
Viserektor ved NTNU i Ålesund, Anne-Lise Sagen Major, var blant gjestene på finalen. Hun ser stor verdi i erfaringen slike arrangement gir studentene.
– I slike intensive innovasjonskonkurranser som InnoBootcamp er, blir jeg spesielt imponert over at studentene på så kort tid kan gå fra idémyldring til å sammenfatte det hele til gode presentasjoner. Dyktige var de alle sammen, ikke minst så vi dette under spørsmålsrundene der juryen kom med ganske så krevende spørsmål som studentene svarte ut.
