Prorektor for nyskaping med i europeisk ekspertgruppe

Prorektor Toril Nagelhus Hernes er tatt opp som medlem av EUA Expert Group on Innovation (EGInno).

Prorektor Toril Nagelhus Hernes står og snakker og gestikulerer
Foto: Felix Seifret/NTNU

Den europeiske universitetsforening (EUA) er en sammenslutning av universiteter fra 47 land i Europa. NTNUs prorektor for nyskaping er n√• en del av EGInno, som er EUAs r√•dgivende komit√© for innovasjonspolitiske sp√łrsm√•l p√• europeisk niv√•.

Den fungerer som et r√•dgivende organ for EUA-styret og -r√•det. Som en del av EGInno vil Hernes kunne dr√łfte problemstillinger innenfor innovasjonstema med de andre medlemmene som har lederansvar ved deres universitet.

EUA har hovedkontor i Br√ľssel og arbeider for √• harmonisere videreg√•ende utdanning og forskning i Europa, blant annet gjennom Bologna-prosessen. EUA har nedsatt arbeidsgrupper og styringskomit√©er der det er behov for ekspertise p√• h√łyt niv√•, som innenfor forsknings- og innovasjonspolitikk, doktorgradsutdanning, l√¶ring og undervisning og digital transformasjon.

I ekspertgruppen for innovasjon er Hernes tatt opp som medlem, som eneste norske deltager.