Siril Malmedal Hauge blir NTNU-ambassadør for 2021

Siril Malmedal Hauge får diplom fra Tor Grande.
Tor Grande og Siril Malmedal Hauge under tildelingen av NTNU-ambassadør for 2021. Foto: Arne Hauge

Torsdag 6. mai ble jazzmusiker Siril Malmedal Hauge som årets NTNU-ambassadør for 2021. Hun går med dette inn som nummer 14 i rekken av universitetets musikalske ambassadører. 

Hauge tok bachelor i jazz  ved NTNUs Institutt for musikk fra 2012 til 2015. Siden den tid, har hun etablert seg som en meget spennende og merittert komponist og kunstner. Hun har mottatt flere nasjonale og internasjonale utmerkelser for de i alt 16 utgivelsene hun har vært med på. Som NTNU-ambassadør, mottar Hauge et stipend på 50 000 kroner til videre kunstnerisk arbeid.

— Det er en stor ære for meg å få denne utnevnelsen. Det er en fantastisk rekke musikere som har fått den før meg, så dette er stort, sier Hauge.

Jazz og NTNU går hånd i hånd

NTNU og Trondheim for øvrig har et har et nært forhold til jazz, både som kunstform og som utdanningsretning. Den første utgaven av studentfestivalen UKA gikk under navnet «Jazz» allerede i 1919, og det ble åpnet jazzklubb i byen så tidlig som i 1936. Dette bemerket prorektor for forskning, Tor Grande, i sin tale under tildelingen. Han hyllet samtidig en av NTNUs store stoltheter, jazzlinja ved Institutt for musikk, som i 40 år har utdannet flere av Norges fremste musikere.

— Utøvere fra Trondheims jazzmiljø har spilt rundt om i hele verden og musikere fra hele verden har kommet hit for å spille. Trondheim har vært, og er, en ledestjerne i utviklingen av norsk jazz, sier Grande i sin tale.

Om ambassadørordningen

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band, som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, kunstnerisk nivå, og internasjonale virksomhet. Ambassadøren får et stipend som skal brukes til å videreutvikle deres kunstneriske aktivitet. Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival. Komiteen administreres av NTNUs kommunikasjonsavdeling.

Kontaktpersoner

Trondheim Jazzfestival:                                    Ernst Wiggo Sandbakk

NTNU (kommunikasjonsavdelingen):           Karl Asmund Rognøy Olsson

JURY

Gunnar Kåre Hansen, NTNU

Sissel Vera Pettersen, musiker

Ernst Wiggo Sandbakk, Trondheim Jazzfestival