Vinner av NTNU Filmpris

Foto av Håvard Wettland Gossé somo står foran innrammede filmplakater.
Filmprodusent Håvard Wettland Gossé er daglig leder i filmproduksjonsselskapet Spætt Film som står bak mange filmproduksjoner. Foto: Idun Haugan / NTNU.

Håvard Wettland Gossé er årets vinner av NTNU Filmpris. Han er en samarbeidets mann med en spesielt god evne til å skape kreative arbeidsmiljø, til å tiltrekke seg og samarbeide med mange dyktige regissører og til å co-produsere med andre selskap, heter det i juryens begrunnelse.

NTNU Filmpris setter fokus på aktører som jobber med å fremme trøndersk filmproduksjon. Prisen gis på bakgrunn av faglig fremragende utvikling, talent og nyskapning. Les mer om kriteriene.

Håvard Wettland Gossé er både filmprodusent og daglig leder hos Spætt Film AS som har blitt et av de største produksjonsselskapene i regionen.

Spesialvisning og prisutdeling

Han er co-produsent på den internasjonale krigsfilmen De forbannede år som vises lørdag under Kosmorama. Filmfestivalen inviterer til spesialvisning med produksjonsselskapet Spætt Film, som vil fortelle hvordan det var å jobbe med den delen av innspillingen som foregikk i Trondheim. Regissør Anders Refn vil også være til stede på visningen lørdag.

NTNU Filmpris deles ut i forbindelse med filmvisningen. 

Innspilling på Bakklandet og i Nidarosdomen

Filmen hadde premiere i Danmark i januar og er til nå sett av 350.000 i Danmark. Den kommer på norske kinoer i mars/april. Filmen skildrer en dansk families liv under andre verdenskrig.

Datteren i familien forelsker seg i en tysk ubåtkaptein som bor i Trondheim. Hun drar til Trondheim for å gifte seg med ham, og bryllupet finner sted i Nidarosdomen.

Foto fra innspillingen av De forbannede år. Bildet viser prisvinneren og skuespillere i militær uniform.
De forbannede år gjorde i høst mange opptak på Bakklandet og i Nidarosdomen. Øyvind Brandtzæg fra Trøndelag Teater spiller rollen som norsk SS-offiser. Her er han i samtale med Håvard Wettland Gossé under innspillingen.

Trondheimsreisen og Togrøvere

Håvard Wettland Gossé har en lang merittliste. Sammen med Dag Hoel var han produsent for den trønderske kinosuksessen Trondheimsreisen, som var Kosmoramas åpningsfilm i 2018.

Han har produsert flere prisbelønte filmer, inkludert kortfilmene The Fall and Foul som ble nominert til Norwegian Oscars 2015.

Nylig ble  kortdokumentaren Togrøvere valgt ut til hovedprogrammet på verdens mest prestisjefylte kortfilmfestival i Clermont-Ferrand i Frankrike.

Togrøvere hadde premiere under Kosmorama i fjor og handler om den beryktede Ranheimsgjengen. I flere år etterforsket politiet uforklarlige tyverier på Nordlandsbanen, og overraskelsen var stor da røverne viste seg å være guttunger ned i 11-årsalderen

Her kan du se kortfilmen og høre podkasten «Togrøvere». I podkasten møter vi Ranheimsgjengen og hører hvordan det har gått med guttene som i dag er voksne menn.

Juryens begrunnelse

Vinneren av årets pris begynte i det små med oppdragsfilm og reklame, men har i stadig større grad bygd seg opp som filmprodusent og har gjort seg bemerket, ikke bare i Trøndelag, men nasjonalt og internasjonalt.

Håvard Wettland Gossé har vært en viktig aktør i regionens filmmiljø gjennom flere år. Han deler sjenerøst sine erfaringer som produsent med andre i regionens filmmiljø, og fremstår gjennom dette som en mentor for mange.

Juryen for NTNU Filmpris består av: