En viktig reise for NTNU til Singapore

Neste uke besøker rektor ved NTNU Singapore. Målet er å styrke samarbeidet med verdensledende akademiske institusjoner, forskningsmiljøer og næringsliv i Singapore.

Illustrasjonsfoto: Geir Mogen/NTNU

– Dette er en viktig reise for NTNU og Norge. Singapore er et av verdens mest innovative land. De har fagmiljøer i den internasjonale forskningsfronten på viktige satsningsområder innen energi, bærekraft og det maritime. Singapore er også et land som gir oss interessante muligheter for samarbeid med næringslivet, sier rektor Anne Borg ved NTNU.

En prioritert reise

Rektor Anne Borg reiser med en gruppe faglige ledere og forskere fra NTNU for å delta på Norway-Singapore Science Week 2023. Et viktig mål med reisen er å styrke forskningssamarbeidet mellom NTNU og universitetene i Singapore. 

–Samarbeid med ledende fagmiljøer og næringsliv i Singapore er et viktig element i vårt arbeid med å bidra til å løse store komplekse samfunnsutfordringer. Det er helt nødvendig å dele kunnskap og erfaringer for å lykkes med de utfordringene vi står overfor, sier Borg.

Foto: Amanda Schrøder

Tettere forskningssamarbeid og mer studentmobilitet

NTNU har et langvarig samarbeid med National University of Singapore og Nanyang technological university. De siste fem årene har forskere ved NTNU sampublisert 230 artikler sammen med kollegaer fra de to ledende universitetene. Det samarbeidet ønsker NTNU å styrke.

Et annet viktig mål med reisen er å bidra til at flere studenter kan dra på utveksling mellom Norge og Singapore. Siden 2015 har det vært cirka 130 studenter på utveksling fra NTNU, og vi har tatt imot om lag 60 studenter fra Singapore.

– Singapore er et populært land for utveksling, med stort faglig utbytte for studentene våre. Det har også vært et betydelig antall studenter fra Singapore som har vært på utveksling hos oss. Nå skal vi møte Singapore University of Technology and Design for å blant annet snakke om studentmobilitet, sier rektor Anne Borg.

Dette er delegasjonen fra NTNU

  • Rektor Anne Borg
  • Dekan Ingrid Schjølberg, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk
  • Prodekan Vikas Thakur, Fakultet for ingeniørvitenskap
  • Professor Mehdi Zadeh, Fakultet for ingeniørvitenskap
  • Professor Dong Trong Nguyen, Fakultet for ingeniørvitenskap
  • Professor Geir Arild Espnes, Fakultet for medisin og helsevitenskap
  • Professor John R. Potter, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk
  • Førsteamanuensis Gearoid Lydon, Fakultet for arkitektur og design
  • Førsteamanuensis Niki Gaitani, Fakultet for arkitektur og design
  • Seniorrådgiver Nina Elisabeth Sindre.