Idun Haugan

Forskningsformidling og kommunikasjonsrådgivning i NTNUs kommunikasjonsadeling.

Les ansattprofil

Skrevet av Idun Haugan

Et barn har på seg VR-briller
Forskning

Festivalen Hyfer: – Vi opplever et utrolig engasjement

Med årets vitenskapfestival Hyfer byr NTNU og samarbeidspartnere på en rekke spennende opplevelser fordelt på to festivaldager fredag 22. og lørdag 23. september i Trondheim. Nesten alle arrangement er gratis for publikum.

Illustrasjon og monasje som viser hvordan deler av Nyhavna i Trondheim kan bli.
Innovasjon

Offisiell åpning av NTNU Nyhavna

Nyhavna er Trondheims neste store bydelsutviklingsprosjekt, og debatten har gått friskt om hva området skal inneholde. NTNUs maritime forskningsinfrastruktur har allerede blitt en viktig del av Nyhavna.

Foto av to unge menn på kaia.
Studier og studentliv

Følg verdens første studentkonkurranse innen autonome skip

Studentlag fra hele verden er denne uka i Trondheim for å konkurrere om hvem som har utviklet det beste selvstyrte fartøyet. Studentorganisasjonen Njord ved NTNU er arrangør, og de inviterer alle studenter til Havet arena på Nyhavna for å følge konkurransen.

Bilde innsiden fra den førerløse ferga MF Estelle i Stockholm.
Forskning

Fra idé og innovasjon til kommersialisering på kort tid: Selvkjørende byferge er nå i daglig drift i Stockholm

Verdens første kommersielle drift av en selvkjørende byferge er nå lansert i Stockholm. Ferga MF Estelles selvkjøringsteknologi er basert på forskning og innovasjon fra NTNU.

Illustrasjonsbilde: Tre ansikter montert inn i et grafisk mønster.
Forskning

Hvordan påvirker finansiering av universitetssektoren din forskerkarriere?

Akademisk karriere avhenger av mer enn bare individuelle prestasjoner, blant annet av vitenskapspolitikk og finansiering av universitetssektoren. Dette kan du få mer innsikt i gjennom Science Conversations @NTNU

Organisasjonsnyheter

Årets ansattpriser

– Det er bare så fantastisk å høre om alt det flotte som foregår i NTNUs fagmiljøer. Prisvinnernes arbeid innen sine ulike fagfelt representerer virkelig NTNUs visjon «Kunnskap for en bedre verden». Jeg blir både rørt og stolt, sa rektor Anne Borg under prisutdelingen.