
Klatrekalk, trening og ventilasjon i praksis
Trening, klatrekalk og ventilasjonens betydning for helse og komfort var tema da VVS-studentene besøkte et klatresenter i Trondheim. VVS-utdanningen fyller 100 år i år.

«I dette prosjektet er det mange gode hoder som har funnet sammen»
Rektor Anne Borgs tale ved åpningen av nytt operasjonsstuelaboratorium ved institutt for Energi- og prosessteknikk.

Slik kan vi fjernstyre lab: CO2-varmepumpe for oppvarming av bolig
I VVS-lab kan ansatte og studenter fjernstyre et laboratorium for tester, og dette har overføringsverdi til fjernstyring av faktiske styringssystemer for bygninger.

Professor Verones til internasjonalt naturpanel
Professor Francesca Verones skal vurdere hvordan næringslivet påvirker naturens tilstand i globalt naturpanel.

NTNU gjør det enklere å lære om VVS
Foreløpig et puslespill, men snart blir dette en rigg som skal gjøre det enklere for studenter å se og teste sammenhengen mellom tekniske tegninger og virkeligheten.

Lærlinger ved NTNU: – Et svært godt læringsmiljø
Maria og Phillip er to av omlag 65 lærlinger ved NTNU. De beskriver læretida som svært inkluderende og som en god introduksjon til videre arbeidsliv. For NTNU er lærlingene en veldig viktig del av samfunnsoppdraget.

Spør en forsker: Kan man lage vannkraftverk av et svømmebasseng?
Forsker Pål-Tore Storli svarer på et innsendt spørsmål om hvorvidt man kan utnytte et svømmebasseng og gravitasjon til kraftproduksjon.

Gustav Lorentzen-konferansen samler 350 kjøle- og varmeforskere i Trondheim
Å erstatte den klima-uvennlige gassen HFK med CO₂ i kjøle- og varmesystemer som for eksempel frysere og varmepumper, vil gi et stort bidrag for klimaet. Det kan spare kloden for en halv grad oppvarming. 13.-15. juni samles 350 forskere fra hele verden i Trondheim for å dele kunnskap om temaet.

ERC-stipend til Ellingsen for å forstå klima på jorda bedre
Professor Simen A. Å. Ellingsen er tildelt det prestisjefylte ERC Consolidator Grant fra Det europeiske forskningsrådet ERC. Han skal undersøke hvordan havbølger blander overflatevann ned i dypet, som kan forbedre klimamodeller.

Spør en forsker: Hvorfor kan en flat stein sprette på vann?
Olav Rømcke og Simen A. Å. Ellingsen svarer på et innsendt spørsmål om hvorfor en flat stein spretter på vann, også kalt fiskesprett, smutt eller flyndre.